Stor fastighetsaffär i Linköping

Den hittills största fastighetsaffären i Linköping presenterades under onsdagen. Det är Vasakronan som säljer alla sina fastigheter till Norrporten. Den nya ägaren betalar nästan 800 miljoner kroner för att komma in på fastighetsmarknaden i Linköping.
- Det ligger i vår tillväxtstrategi att komplettera våra övriga orter i Sverige med Linköping, säger Norrportens VD Anders Wiklander. För 778 miljoner kronor får Norrporten åtta fastigheter i centrala Linköping. De utgör 20 procent av kontorsytan i centrum. Bland annat ingår Länsstyrelsens byggnad, Vattenfalls kontor i tidigare polishuset, socialförvaltningens gamla lokaler, som nu är företagshotell. Att ta över befintliga fastigheter och bygga om dem för nya ändamål är något Norrporten har sysslat med på andra orter. Norrporten uppstod ur fastighetskrisen i början av 90-talet, då Securum bildaes för att ta över Nordbankens dåliga fastigehtsaffärer och ur detta bildaes Norrporten med huvudkontor i Sundsvall. Bolaget strävar efter att finnas på stora och medelstora orter, medan Vasakronan tänker inrikta sig på storstäder, och där ingår inte Linköping säger Vasakronans regionchef Rolf Åkerman. - Linköping är tillräckligt stort men vi har ändå valt de tre storstadsregionerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".