Radioprogram måste byta namn

Sigge Fürsts gamla radioprogram som slutade sändas 1978 är och förblir ett namn som Sveriges Radio har rättigheterna till. Därmed förbjuds Radio Match att kalla sitt morgonprogram för just "Frukostklubben".
Sedan 1992 har Radio & Co gjort ett program med samma namn. Programmet sänds nu i Radio Match. Något som Sveriges Radio uppmärksammat och vill att det byter namn. - Vi reagerar alltid när vi upptäcker att andra använder en programtitel som är starkt förknippad med oss, säger programjuristen Ingrid Cars Westrell till TT. Anledningen att hon inte reagerat tidigare är att hon inte visste att programmet fanns. - Jag kan inte höra Radio Match i Stockholm. Sveriges Radios budskap mottogs ändå med en viss överraskning. - Vi blev lite förvånade eftersom vi använt namnet sedan 1992, så det känns lite märkligt, säger Roger Altsäter, vd för Radio & Co som producerar program åt Radio Match, till TT. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".