Expo: SD måste få komma till tals

De personer som i onsdags attackerade Sverigedmokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett valmöte i Linköping misstänks nu för störande av allmän sammankomst.
– Någonstans gick man över gränsen när det blir som i Linköping, säger Daniel Poohl chefredaktör på Expo.

--Vi har ju mötesfrihet och alla partier måste ha rätten att deklarera sina idéer och åsikter. Men det måste också finnas ett utrymme för folk att säga ifrån men någonstans gick man över gränsen när det blir som i Linköping, säger Poohl.

Expo kartlägger högerextrema och rasistiska organisationer i Sverige och Daniel Poohl tycker att det är rätt att arrangera motdemonstrationer men att attackera ett valmöte eller tysta en talare med visselpipor tror han är en dålig idé.

– Det är tråkigt och synd när det ställs i vägen för en rapportering om vad Sverigedemokraterna faktiskt säger. Det tycker säkert Sverigedemokraterna och det tycker jag också, eftersom jag anser att det finns en hel del problematiska saker som de står och säger och frågor de driver i sin valkampanj.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista