22-årig kvinna häktad för mord

Kvinnan i paret som misstänks för kioskmordet i Hageby i Norrköping blir kvar i häktet. Det beslutade Norrköpings tingsrätt på eftermiddagen. Paret misstänks nu även för tre grova rån i Göteborg.

Häktningsförhandlingen hölls på polishuset i Norrköping. Rätten beslutade att omhäkta den 22-åriga kvinnan som misstänks för mordet på den 56-årige kioskägaren i Norrköping. Häktningsförhandling mot den andre misstänkte gärningsmannen, en 29-årig man från Göteborg, kommer att hållas i morgon förmiddag.

Paret greps för två veckor sedan misstänkta för mordet på en 56-årig kioskägare i Norrköping den 2 april. Enligt polisen rubriceras även det fallet som grovt rån, då det finns indikationer på att saker blivit stulna från kiosken.

Två dagar före mordet misstänks paret ha slagit till mot tre butiker i Göteborg, den 29 mars mot en butik i Västra Frölunda, den 30 mars mot en butik i Kortedala och den 31 mars mot ett snabbköp på Hisingen.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjö@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista