Norrköping

Misstänkt mördare erkänner rån

Den 29-årige mannen i paret som misstänks för kioskmordet blir kvar i häktet. Det beslutade tingsrätten nu under förmiddagen. Mannen erkänner nu att han rånat tre butiker i Göteborg dagarna före mordet på den 56-årige kioskägaren i Hageby i Norrköping.

Paret greps i Göteborg för två veckor sedan. Den 22-åriga kvinnan i paret omhäktades i går och mannen i dag på förmiddagen. Båda är nu på sannolika skäl misstänkta för mord och tre rån.

Kvinnan förnekade samtliga gärningar men erkände att hon varit vid platsen för mordet den 2 april. Både mannen och kvinnan har bestridit häktning och vill bli satta på fri fot.

Butiksrånen skedde under tre dagar i Göteborg, mellan den 29 och 31 mars, i stadsdelarna Västra Frölunda, Kortedala och Hisingen.

Motivet till mordet är fortfarande en gåta, men en av polisens teorier är att det är ett rån som har gått snett. Åtal ska vara väckt senast den 26 juni.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista