Piraterna inför derbyt: Det är bara vinst som räknas

Ikväll är det dags för Östgötaderby mellan speedwaylagen Piraterna från Motala och Vargarna från Norrköping. Det är på Piraternas hemmaplan, lagledaren Stefan Andersson tror att det kan bli en tuff match.

– Ja det är stora förväntningar. Det är Vargarna som kommer på plats och de övertygade mig i början av säsongen framförallt genom att köra oavgjort hemma mot Dackarna. Så det kommer att bli en tuff tävling, säger Stefan Andersson.

Samtidigt menar Stefan Andersson att de är starka på hemmaplan.

– Nu har vi hemmamatch och då är det bara vinst som gäller, säger Stefan Andersson.

I kväll kör dom favorittippade Piraterna sin andra hemmamatch. Av de tre körda matcherna har de en vinst och två förluster. Kvällens motstånd Vargarna gjorde storskräll när de körde oavgjort mot Dackarna förra tisdagen. Men de har även en vinst och en förlust bakom sig. Vargarnas lagledare Peter Jansson förväntar sig en riktigt bra tävling.

– Jag hoppas att vi lyckas göra en riktigt bra tävling och lyckas rubba på Piraterna hemma, säger Peter Jansson.

När det gäller Piraterna som hittills har varit tippade som guldfavoriter är Peter Jansson förvånad över deras insats än så länge.

– Förvånansvärt att de har haft så svårt på borta banorna. De har ett riktigt starkt lag och jag trodde att de skulle kunna åka jämnare när de är på bortaplan. Men de är bra, vi ska försöka vara bättre ikväll bara avslutar Peter Jansson.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista