Socialstyrelsen kritiserar äldreboende i Kinda

Socialstyrelsen riktar nu skarp kritik mot äldreboendet i Kinda. Detta efter att det kommit fram att en kvinna som hade förstoppning inte tömt tarmen på flera veckor.
Lagen säger att hälso- och sjukvård ska vara av god kvalitet och tillgodose patientens trygghet i vården. Men Socialstyrelsen är allt annat än nöjd med hur vården bedrivits på ett äldreboende i Kinda kommun. En av de boende hade vid flera tillfällen klagat över magsmärtor å kräkts. Trots att kvinnan hade kända problem med förstoppning uppmärksammade ingen i personalen att kvinnan inte tömt tarmen på flera veckor. - Anmärkningsvärt, skriver socialstyrelsen i sitt beslut efter att ha undersökt händelsen. Det har också saknats en vårdplan, vilket socialstyrelsen också är kritisk till. Kvinnan har nu avlidit men fallet har drivits vidare av anhöriga till henne. Chefen för äldreboendet medger att rutinerna brustit. Rutinerna ska nu ha ändrats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".