Linköping

Mordet i Linköping: Dog av kraftigt yttre våld

Uppdaterad 11:04
Den kvinna i 25-årsåldern som hittades mördad i stadsdelen Lambohov i Linköping i natt hade utsatts för kraftigt yttre våld. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

– Än så länge finns inga säkra spår i någon riktning så vi är intresserade av alla iakttagelser som har gjorts i området, säger Sofia Karlsson.

Det var strax efter midnatt som kvinnan hittades i en gång- och cykeltunnel vid Enskiftesgatan i stadsdelen Lambohov. Hon fördes till US i Linköping där man omedelbart larmade polisen eftersom man misstänkte att hon blivit mördad.

Under natten har ett 20-tal poliser arbetat med brottet och ett stort område runt mordplatsen är avspärrat. Området finkammas just nu av poliser med hundar. Flera villaträdgårdar och en återvinningsstation i närheten har också sökts igenom i jakt på bevismaterial:

– Nu håller vi på att kartlägga varifrån hon kom, vart hon var på väg och vad hon gjorde ute. Vi försöker att få struktur på den information som finns, säger Sofia Karlsson, presstalesman vid polisen i Östergötland.

 Under morgonen har också den person som hittade henne och även ambulanspersonalen förhörts om sina iakttagelser. Utredningen kommer att fortgå under dagen med dörrknackning i området ocgh fler förhör.

– Alla tillgängliga resurser läggs på det här ärendet för att kunna säkra spår och höra vittnen, säger Sofia Karlsson.

Polisen vädjar om tips

Du som tror dig ha sett något kontakta polisen i Östergötland på telefon:
013-24 15 01 eller 013-24 12 61.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista