Norrköping

Häktad för Obol-härvan frisläppt

Häktningen av en av de två huvudmännen i Obol-affären har hävts. Det skedde på begäran av konkurrsförvaltaren Einar Wanhainen.

Det var i förra veckan som de två männen häktades av Örebro tingsrätt för att de inte medverkat i utredningen av bolagets konkurs.

Nu har det dock skett en förändring som också gjort att konkursförvaltaren Einar Wanhainen valt att häva häktningen mot en av männen, rapporterar Sveriges Radio Norrbotten.

Obol sponsrade bland annat basketklubben Norrköping Dolphins. Affärsidén var att få tillgång till nätverket runt de föreningar som företaget sponsrade och på det sättet få möjlighet att förvalta sponsorers och enskilda personers förmögenheter.

Enligt konkursutredningen investerades över 100 miljoner kronor i bolaget. Vid konkursen fanns inga tillgångar kvar. Ett 40-tal fordringsägare vill ha tillbaka sina pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista