Häktad för mord

I dag häktades 20-åringen som misstänks för att ha mördat en 26-årig kvinna i Linköping. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efteråt beslutade åklagaren att sätta mannens sambo, den 18-åriga kvinnan, på fri fot.

- Hon är fortfarande misstänkt för brottet skyddande av brottsling, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund.

Den 20-årige mannen kallades till polisförhör redan en timme efter mordet. Efter förhöret anhölls han som misstänkt för mord på den 26-åriga kvinnan i Lambohov.

Under häktningsförhandlingen i dag i Linköping förnekade mannen brott och begärde att bli släppt på fri fot. Men rätten valde att gå på åklagarens linje och häkta 20-åringen på den starkare misstankegraden. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund är förtegen om detaljer i fallet.

- Det jag kan säga är att mannen blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och åtal ska vara väckt om två veckor. Men jag beräknar att utredningen kommer att ta längre tid, säger Britt-Louise Viklund.

Enligt polisen har man än så länge inte lyckats hitta några kopplingar mellan den mördade kvinnan och mannen. Men om det varit ett överfall, ett rånmord eller om det finns något annat motiv vill polisen inte kommentera. Inte heller om man hittat något mordvapen eller på vilket sätt kvinnan mördats.

- Jag kommenterar inte utredningen överhuvudtaget eller utredningsläget utan bara vad som har inträffat just nu att han blivit häktad, säger Britt-Louise Viklund.

20-åringens sambo, en 18-årig kvinna, anhölls i går misstänkt för skyddande av brottsling. Efter att mannen häktats på fredagseftermiddagen beslutade åklagaren att sätta kvinnan på fri fot, men hon är fortfarande misstänkt för brottet.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista