Kommun välkomnar granskning av äldrevård

Kinda kommun välkomnar en granskning av äldrevården. Socialstyrelsen har meddelat att man vill titta närmare på vården efter avslöjandet att en kvinna inte fått tömma tarmen på flera veckor, trots problem med förstoppning.
Omsorgschefen i Kinda, Carolina Leijonram, ser fram emot granskningen. - Jag känner mig inte orolig. Det är ett bra stöd att tillsynsmyndigheten kommer till oss ibland, säger Carolina Leijonram, omsorgschef i Kinda kommun. Sveriges Radio Östergötland har tidigare uppmärksammat fallet med den äldre kvinnan som inte tömt tarmen på flera veckor. Kvinnan bodde på ett av Kinda kommuns äldreboenden och klagade över magsmärtor och kräktes. Socialstyrelsen har granskat fallet efter en anmälan från en av kvinnans anhöriga. Myndigheten riktar kritik mot boendet. Samtidigt beslutade man att granska äldrevården i Kinda kommun ytterligare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".