Bad och bibliotek stänger

Det väntas stora besparingar inom kultur- och fritidsområdet i Norrköping.I det förslaget som de styrande politikerna har lagt fram ingår bland annat en nedläggning av både badet i Skärblacka och biblioteket i stadsdelen Navestad.

– Vi ska ju alltid prioritera ban- och ungdomsverksamhet och det är svårt att spara så mycket pengar utan att det drabbar barn- och ungdom, säger Bengt Cete (MP), ordförande för kultur och fritidsnämnden i Norrköping.

Totalt måste kultur- och fritidsnämnden i Norrköping spara 6 miljoner kronor. Då väljer politikerna att lägga ner flera verksamheter. Utöver Skärblackabadet och biblioteksfilialen i Navestad föreslås även en nedläggning av ungdomssatsningen Norrköpings kulturhus.

Men där vill Bengt Cete inte stänga för en förändring igen senare:

– Vi hoppas kunna återkomma till det, verksamheten ska ändå flytta i vinter eftersom nuvarande lokaler ska rivas och när vi ändå måste stänga den första december så tar vi en paus och försöker återkomma när vi har hittat en ny lokal och har pengar till det, säger Bengt Cete.

Den politiska oppositionen i Norrköping har motsatt sig förslaget.

Tahir Yousef
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista