Hamnchef mordhotad efter cykelbråk

Ett bråk om en cykelbana i Norrköping har lett till mordhot mot stadens hamnchef. Bråket gäller en grusväg genom hamnområdet, använd sedan länge av gående och cyklister.
Men sedan årsskiftet är vägen spärrad för cyklisterna, skriver Norrköpings Tidningar. Hamnchefen, Bengt-Erik Bengtsson, anser att det piskats upp en hätsk stämning kring cykelhindren. - Vid avspärrningarna har man satt upp bilder av mig och skrivit om mig på cementblocken, säger han. - Men värst av allt är att jag har blivit mordhotad på grund av detta. Bengt-Erik Bengtsson fick mordhot via SMS förra veckan. Hans son läste ett meddelande i mobiltelefonen och hela familjen tog väldigt illa vid sig, berättar Bengtsson. Hamnledningen anser att det är för riskfyllt med cyklister i hamnområdet. Därför har grusvägen fått olika hinder som containrar och cementblock. Sedan en tid står ett antal två meter höga cementsektioner tvärs över vägen. Hamnchefen säger att avspärrningarna satts upp enbart för att skydda cyklisterna. - Dagligen ser vi hur illa folk beter sig inne på området. Vuxet folk kryper med cykel under järnvägsvagnar eller cyklar under upplyfta containrar. TT
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".