Folkomröstningen inleddes i morse

Klockan åtta på söndagsmorgonen öppnade vallokalerna runtom i Sverige. Nästan 7,1 miljoner svenskar har möjlighet att säga sin åsikt i frågan om EMU.
En av dem, Rune Nilsson i Norrköping, har inte påverkats av Anna Lindhs bortgång när han bestämde sig i valet. - Valet påverkar inte, det har jag bestämt förut, säger Nilsson. - Jag har en fast ståndpunkt, säger Erling Karlsson, som också hade bestämt sig för vilken valsedel han skulle lägga i kuvertet innan den tragiska händelsen i veckan. - Jag bestämde mig för jättelänge sedan. Jag har inte påverkats av Anna Lindhs död, säger Eva Nilsson utanför en vallokal i Norrköping på söndagsmorgonen. Totalt 7 096 772 personer är röstberättigade i EMU-folkomröstningen. Av dem är 106 874 svenskar boende utomlands, och 327 564 utländska medborgare i Sverige. Många av väljarna hade dock redan röstat innan vallokalerna öppnade. Poströstningen ser nämligen ut att slå rekord denna folkomröstning. Före valdagen uppskattas över en miljon ha poströstat mot i vanliga fall cirka 600 000 i ordinarie val.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".