Biskopen: "Det finns ett sår i folksjälen"

Vid en tv-sänd gudstjänst från Linköpings domkyrka nu på förmiddagen sa biskop Martin Lind att "det är en svart vecka vi varit med om".
Morden på utrikesminister Anna Lindh, den femåriga flickan i Arvika och en ung kvinna i Sundsvall har inte lämnat någon oberörd, sa Martin Lind. Han konstaterade att "det finns ett sår i den svenska folksjälen den här veckan". Morden på de tre kvinnorna är "ett led i ett mönster i våldet mot kvinnor", sa Lind. Efter sång talade Martin Lind om mordet på utrikesministern. "Det är svårt att förstå vad som egentligen hände. Overkligt. Som om det vore en film", sa han. Han berättade att han fick beskedet om att Lindh blivit knivskuren på NK i Stockholm när han lyssnade på Beethoven under onsdagseftermiddagen. Biskopen uppmanade svenska folket att sörja: "Låt ingen ta din sorg ifrån dig". Vid gudstjänsten i domkyrkan läste också landshövdingefrun Helena Eriksson ur det heliga evangeliet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".