Norrköping

Tung förlust för IFK Norrköping

IFK Norrköping förlorade med 2-4 mot Landskrona Bois och fortsätter att ha det svårt i superettan. Efter 12 spelade omgångar har IFK bara 9 poäng.

– Vi har haft en riktig skitsäsong, men vi ska komma tillbaka och visa att vi är ett bra lag, sa tränaren  Göran Bergort efter matchen.

Som många gånger förr den här säsongen började IFK Norrköping bra. Efter knappa kvarten gjorde Riki Cakic 1-0 på Idrottsparken.

– Jag snappade upp den och sedan var det bara att skjuta in den. Det var inte svårare än så, säger målskytten.

Landskrona kvitterade efter 33 spelade minuter men i den 52:a minuten gjorde Petru Racu 2-1 för IFK. Då kom kallduschen, bara minuten senare kvitterade gästerna för andra gången. När gästerna sedan gjorde 3-2 med mindre än tio minuter kvar hade IFK ingenting att sätta emot.

IFK Norrköping har fortfarande inte vunnit på Idrottsparken den här säsongen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är något konstigt som händer. Vi spelar riktigt bra fotboll men det är det sista som saknas.

Efter årets sjätte hemmamatch utan seger ligger IFK på trettonde plats i tabellen och skulle i nuläget få kvala för att behålla platsen i Superettan.

– Det finns många olika anledningar till varför vi ligger där vi ligger. En är att vi har en tunn besättning av anfallare och det har vi åtgärdat med Stefan Thordarsson och att Russel (Mwfulrirwa) kommer tillbaka. Sedan har vi också en skadesituation som är ganska unik tror jag där spelare får gå spela trots att de inte är riktigt klara, säger tränaren Göran Bergort.

Lagom till att serien startar om i början på juli ansluter gamle trotjänaren Stefan Thordarsson, frälsning hoppas många men det krävs mer än en fluga för att göra IFK:s sommar konstaterar Bergort.

– Ja, hela laget måste upp. Vi har varit på gång nu ett tag men idag efter 3-2 målet hade vi inte kraften i laget helt enkelt.

Hur känner du som tränare efter den dåliga vårsäsongen?
– Ja, det är ju jag som har det yttersta ansvaret så det är klart att jag lever under press. Men vi vet varför det går dåligt och med de spelare vi får tillbaka till hösten så ser jag ändå ljust på framtiden.

IFK Norrköping - Landskrona Bois 2-4 (1-1)

1-0 Riki Cakic (12), 1-1 Pär Cederqvist (33), 2-1 Petru Racu (52), 2-2 Pär Cederqvist (53), 2-3 Johan Persson (82), 2-4 Alexander Zaim (88).

Publik: 2 846

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se