ÅFF kryssade i blötan

Kanske hade Åtvidaberg hoppats på mer än en poäng mot bottenlaget Sirius men en regntung plan och en utvisning förstörde eftermiddagen på Studenternas i Uppsala. Matchen slutade 1-1 och utvisade Christoffer Karlsson fick sällskap på läktaren av tränaren Daniel Wiklund som skickades upp efter ett vredesutbrott.

– Det var väl en plan som inte gynnade oss när den blev så tung. Men vi sätter oss själva i situationen som blir. Vi spelar riktigt bra i början men efter målet så tar vi inte samma jobb och det blir kamp istället. Men jag tycker vi spelar väldigt bra med tio man på plan och vi har chanser att avgöra, säger målvakten Henrik Gustavsson.

Åtvidabergs mål kom redan i den 13:e minuten genom Pontus Karlsson. Hemmalaget kvitterade 20 minuter senare och fem minuter in i andra halvlek fick Christoffer Karlsson sitt andra gula kort och visades ut.

Nu tar Superettan sommarlov och efter vårens tolv omgångar ligger ÅFF på allsvensk plats.

– Det är klart vi är väldigt nöjda med vår position men när det gäller spelet har vi blandat bra spel med kamp. Förhoppningsvis blir det lite bättre planer till hösten och det gynnar oss. Nu ska vi ta en och en halv veckas semester, säger Gustavsson.

Vad ska ni göra under ledigheten?
– Ja, vi får väl se. Som det verkar nu blir det inte att ligga på stranden. Det är väl översvämning som gäller.

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Sirius-Åtvidaberg 1-1((1-1))

0-1 Pontus Karlsson (13), 1-1 Petter Österberg (33).

Utv, Åtvidaberg: Christoffer Karlsson (50).

Publik: 1 363.