Linköping

Knivdådet på Öland: Många frågetecken runt 21-årings död

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för knivdådet i Köpingsvik på Öland i helgen då en 21-årig man från Linköping miste livet och ytterligare tre personer, två män och en kvinna, skadades lindrigt. Under dagen har uppgifterna i de många förhör som hållits sammanställts.

Det var under midsommaraftonen som två ungdomsgäng av okänd anledning råkade i bråk med varandra på Gröndals Camping i Köpingsvik. Bråket urartade och en 21-årig Linköpingsbo knivskars till döds. Dessutom skadades ytterligare tre personer, av vilka åtminstone två är från länet, lindrigt.

Ulf Karlsson, vid polisen i Kalmar, säger att man fortfarande inte vet om det är en eller flera personer som varit beväpnade med kniv under bråket och som därmed kan vara skyldiga till att ha knivskurit 21-åringen.

Sammanlagt har över 70 förhör hållits i helgen. Polisen jobbar nu med att sammanställa uppgifterna för att se om det går att få fram en klarare bild av vad som hänt. 

Samtidigt efterlyser Kalmarpolisen nu två kvinnor som, enligt flera vittnen, varit på plats när bråket startade, men som ännu inte förhörts. Kvinnorna är inte misstänkta för brott.

- Men de borde i rimlighetens namn veta vad som hänt, säger Ulf Karlsson.

Brottsrubriceringen är i nuläget dråp och dråpförsök.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se