Åklagare yrkar på maxstraff för nätpedofil

I Uppsala tingsrätt hölls idag slutpläderingarna i rättegången mot den 33-årige man som misstänks för att ha tvingat över 60 unga flickor, av vilka tre är från Östergötland, till olika sexuella handlingar via Internet.

Genom att hota att döda både de själva och deras familjer ska 33-åringen bland annat ha fått flickorna att posera för honom framför sina webbkameror.

– Man slås av hur systematiskt den här mannen har gått till väga för att hitta och klartlägga de här flickorna och hur han sedan använder samma typ av fraser för att hota dem, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman.

Åklagaren anser att bevisningen är mycket omfattande, flickorna har berättelser som är nästintill identiska och dessutom finns det filmer på flickorna som hittades i mannens dator där man även hör hur 33-åringen instruerar och hotar flickorna.

Thomas Bälter Nordenman utgår från att mannen nu ska genomgå en stor rättspsykiatrisk underökning och då kan han dömas till rättspsykiatrisk vård, annars tänker åklagarsidan yrka på maxstraff, vilket är fängelse i åtta år.

Den åtalade själv nekar fortfarande till brott och hävdar att flickorna ställt upp frivilligt.

Sarah Bruze
Sarah.bruze@sr.se