Linköping

Fortfarande snurrigt i Bergsrondellen

Ombyggnationen av den hårt trafikerade Bergsrondellen i Linköping har dragit ut på tiden. Den skulle ha varit klar i juni men tilläggsarbete var att rondellen beräknas vara klar i slutet av augusti. Under tiden är trafiksituationen förbi platsen besvärlig.

– Man får vara glad att man kommer hem med bilen hel. Många är väldigt osäkra i sådana här tillfälliga rondeller, säger Bosse Hultgren.

Ett år och tre månader har gått sedan byggstarten och allt skulle ha varit klart i juni. Men eftersom den närliggande järnvägsbron också måste repareras blir allt klart först i augusti.

Bergsrondellen är en av Linköpings mest trafikerade platser. Varje dygn kör 60000 fordon i rondellen. Det är också en av Linköpings mest olycksdrabbade platser, med 35 till 45 tillbud om året. Tunneln för cyklister och gångare blev klar för ungefär en månad sen. Och med den ska rondellen bli säkrare.

– Det är betydligt bättre nu för cyklister och gångtrafikanter för förr var det fullkomligt livsfarligt där. Jag tycker det hände grejer hela tiden, säger Mattias Bergman.

Trots förseningen skvallrar kommunens stora skyltar vid Bergsrondellen att bygget skulle varit helt klart nu.

– Vi får väl ta bort de skyltarna. Bygget är i princip klart men det ser ju lite lustigt ut, säger Kjell Ivung som är ansvarig för bygget.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se