Nytt hopp på Parken med Thordarson

Ikväll väntar den första hemmamatchen för den nygamle fotbollshjälten Stefan Thordarson som är tillbaka i IFK Norrköping. Tanken är att han ska ge laget den injektion som behövs för att de ska börja vinna igen och lämna botten på superettans tabell.

Hösten 2007 lämnade islänningen Stefan Thordarson IFK Norrköping som en vinnare: Han hade då varit en av lagets nyckelspelare under den lyckosamma säsongen som innebar vinst i superettan och steget upp i allsvenskan.

Under fjolårets plågsamma sejour i allsvenskan där förlusterna radade upp sig och det till slut blev degradering, uttrycktes en saknad efter Thordarson från många håll. När årets säsong i superettan också har börjat näst intill katastrofalt, än så länge har laget ingen seger på hemmaplan, har ropen hörsammats. Stefan Thordarson är tillbaka på Parken, åtminstone för ett par månader.

Thordarson har följt IFK på avstånd, både under fjolåret i allsvenskan och hittills i år i superettan. Och han säger sig verkligen lida med sitt gamla lag. Han tycker inte att spelarmaterialet är så dåligt som tabellen tyder på:

– Jag tycker att vi har så pass bra spelare att vi inte ska ligga där vi ligger nu, säger han.

Stefan Thordarsson säger flera gånger att laget måste jobba mer och hårdare. Att han väljer att återvända till Norrköping beror på att han känner med laget och han vill verkligen hjälpa till med att återfå målkänsla och vinnarinstinkter.

Vid den första matchen efter återkomsten på bortaplan i Jönköping häromveckan gav fansen honom ett storslaget välkomnande, och i kväll, då Falkenberg står för motståndet, väntas många IFK-supportrar heja fram sin isländske hjälte.

– Vi ska gå ut och försöka ta första vinsten, det är inget annat som gäller och vi ska vara svårslagna på hemmaplan, säger Thordarson som redan i matchen mot Jönköping bidrog till ett vinnande resultat.

– Det var vändningen och nu ska vi fortsätta och plocka poäng.

Thordarson är imponerad av den nyrenoverade Idrottsparken och han tror inte att det blir några problem för honom att det nu är konstgräs där.

– Det kommer säkert att gå bra, det hoppas jag på, säger han.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se