Trögt och småaktigt i Kisa

Det som spelar störst roll för de som flyttar till och från Kinda kommun är arbete, studier och inte minst kärlek, men också lite udda och högst personliga frågor, visar den flyttenkät Kinda kommun har sammanställt.
Förra året lämnade 315 personer Kinda, medan 262 bosatte sig där. I båda grupperna har drygt hälften besvarat enkäten om sina motiv. *För 57 av utflyttarna var studier och arbete viktigast. *12 personer svarar kärleken. *För två var tristessen outhärdlig, medan en fann det trögt och småaktigt i Kisa. *En har haft otrevliga grannar. En längtade tillbaka till västkusten. Tre ville skapa sig ett eget liv. Vad kunde då ha fått de att stanna? Ingenting. Det är det samstämmiga svaret från 27 personer. *Arbete, säger 25 *Bättre kommunikationer svarar 4. Därutöver nämns faktorer som annan chef, 100.000 invånare och mer att göra. Annars är det inget särskilt utflyttarna saknat i Kinda, bortsett från simhall och fler uteställen. Två saknade förståelse för moderna arbetsätt och en saknade hundlatriner. Kindas starkaste kort är kärlekslivet. Det har drivt 21 personer till Kinda. Ytterligare tio kallar sig återvändare. I övrigt spelar boendet en viss roll, det är gårdar och sommarstugor som har ärvts, och några bygger hus vid sjön. En person har flyttat till Kisa för skitpratets skull. Deras förväntningar på kommunen är framför allt bra kommunikationer. En ser fram emot ett rikare kulturliv, en vill bo i en kommun utan kriminalitet och en vill utvecklas som kock.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".