Norrköping

Sexfestival på Vikbolandet

I veckan hålls Sveriges första renodlade sexfestival på Skeppsudden utanför Norrköping. Mellan 40-80 besökare från flera olika länder kommer bland annat bjudas kurser i andning och tantra.

– Jag kan sätta ihop själva programmet och bjuda in folk men precis som när man bjuder in gäster till en fest så hoppas man att de som kommer hittar varandra, får en känsla av gemenskap och mycket härliga, fantastiska möten. Workshopen och festivalens inramning är bara ett stöd för det, säger Lorenzo Stiernquist som arrangerar festivalen.

Sexfestivalen eller Sexibility-festivalen som den egentligen heter har temat sexualitet, intimitet och närhet, under veckan räknar man med att ha mellan 40 och 80 besökare, mest Svenskar men även tyskar, danskar, dinländare och även ett par från Israel.

Men den som förväntar sig vilt sex ute i skogarna kommer nog bli besviken, det som står på schemat under veckan är bland annat kurser i andning, qigong, meditation och tantra, en föreläsning under veckan är exempelvis om synen på kvinnans kön genom historien. Och i morgon onsdag så kommer man ha en workshop där kvinnor får måla sina kön - för att som man skriver i programmet "för att bekanta sig med detta världens ursprung".

– Det är fint att vara här och ha semester och slappna av lite. Jag känner många människor här och vi tycker om tantra, det är som en livsstil för oss. Det är inte bara sex utan även en andlig attityd mot hela livet, säger Maria en av deltagarna på festivalen.

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se