Bränderna i Tannefors

Dörrknackning efter nya bränder

Polisens tekniker är nu säkra på att de bränder som bröt ut i Tannefors i Linköping i natt var anlagda. Det är elfte gången i år som det brinner i stadsdelen och polisen utesluter inte att det kan alla bränder kan vara kopplade till en och samma gärningsman.

– Det känns lite konstigt när man bor precis där alla bränder händer. Det är ju precis vid våra bostäder. Man vet ju inte om det kan hända i huset där jag bor, säger Christian Johansson som bor i närheten av de byggnader som eldhärjades i natt.

Sedan februari har det varit elva bränder i området Tannefors i Linköping. En 32-årig man har varit misstänkt för bränderna och satt häktad på sannolika skäl, mannen nekade till brott och släpptes.

– Vi jobbar brett. Det kan vara vem som helst men den som vi tidigare haft häktad är fortfarande inte ointressant, säger utredningsledaren Nils Ahlberg.

Bränderna i natt startade dels i en tom industrilokal o på baksidan av ett tryckeri. där ett uppslag av brännbart material tänds på. Eva Svantesson boende i området är orolig

Har nattens bränder koppling till de tidigare bränderna?
– Det verkar som att det kan vara samma.

Vad gör ni nu?
– Nu har vi satt igång dörrknackningar i området där de senaste tre bränderna varit och vädjar till allmänheten att höra av sig om de sett något vid de aktuella tidpunkterna.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se