Våldtäkter i Finspång och Umeå jämförs

Polisen i Umeå vill att det utreds om det finns likheter mellan våldtäkterna i Finspång och våldtäkter i Umeå för tre år sedan. En begäran om att en jämförelse ska göras har lämnats till polisens kriminalunderrättelsetjänst.
De senaste tre veckorna har fyra kvinnor våldtagits i Finspång. Polisen har inga spår efter gärningsmannen. För allt tyder på att det är samme gärningsman som ligger bakom dom fyra brotten. Nu har polisen i Västerbotten visat intresse för utredningen här i länet. För tre år sedan inträffade flera våldtäkter i Umeå. Slutsatsen blev att en och samme gärningsman låg bakom överfallen på kvinnorna. Nu ska signalement och tillvägagångssätt jämföras med östgötapolisens utredning. En begäran om att en jämförelse ska göras har lämnats till polisens kriminalunderrättelsetjänst. Enligt Västerbottens Folkblad har gärningsmannen i Umeå lämnat spår efter sig. En av ledtrådarna är skoavtryck som säkrats på brottsplatserna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".