NORRKÖPING

Brevbärare misstänkt för sexualbrott

En sommarvikarierande brevbärare i 30-årsåldern, misstänks för flera brott mot barn. Mannen ska enligt polisen ha visat sitt kön för en större grupp med barn. I måndags togs mannen in på förhör misstänkt för att ha ofredat flera barn på sin postrunda i utkanten av Norrköping, men släpptes senare under dagen.

- Förra veckan fick vi in en anmälan från ett antal oroliga föräldrar för att det var en brevbärare som tog otillbörlig kontakt med deras barn i 7-8 årsåldern.

I måndags hämtades han in till förhör och medgav där i sak att han uppträtt lite otillbörligt mot barnen men inte begått någon brottslig handling.

Mannen är som misstänkt för sexuellt ofredande mot flera minderåriga är sedan tidigare i sommar även misstänkt för barnpornografibrott. Men ännu har inte mannen anhållits.

- Vi måste jobba vidare med utredningen innan åklagaren kan komma till ett sånt beslut.

Mannen ska ha låtit barnen åka med i postbilen och även gett barnen presenter i form av gummisnoddar och liknande. Efter misstankarna mot mannen blev kända hos posten togs han genast ur tjänst. 

Tobias Wallin
tobias.e.wallin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".