LINKÖPING

Champions League i Linköping

I dag inleds kvalet till UEFA Women's Champions League och Linköpings FC arrangerar gruppspelet på hemmaplan. I Linköping kommer man att möta lag från Moldavien, Nordirland och Rumänien. Lag som spelarna inte vet mycket om, men Caroline Seger i LFC är inte orolig.

– Det är som vilka matcher som helst, men det blir väldigt intressant att möta lag man inte känner till.

Kan det rent av bli lite ny inspiration att möta de här lagen istället för samma lag som ni möter år efter år i allsvenskan?

– Det är klart en lite speciell känsla att vara med i Champions League med Linköping, det har ju varit ett mål många år för klubben, Caroline Seger.

LFC:s Europacupspel kommer i det uppehåll som damallsvenskan gjort för EM. Men medan de andra landslagstjejerna vilar och laddar för europamästerskapet i Finland skall Caroline Seger och tre andra LFC-spelare först spela Champions Leaguekval, sedan EM och därefter spurta i allsvenskan.

Är der bra eller dåligt?
– Jag tycker bara det är bra att ha de här matcherna, spela bra och ha med sig ett bra självförtroende till EM, säger Caroline Seger.

Peter Bengtsson
peter.bengtsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".