Fullt så glad som efter vinsten här i Östergötland var nog inte Sebastian Roos igår.

Ingen seger för Sebastian Roos

Det blev ingen upprepning av Östergötlands seger i P4:s talangtävling Svensktoppen nästa.

Vår kandidat Sebastian Roos hade ju tagit sig ända till den direktsända finalen igår, men segrade i år gjorde Martin Häggström från Sveriges Radio Västernorrland.

P4-lyssnarna och publiken på Liseberg röstade fram Martin Häggström från Söråker till vinnare i artisttävlingen Svensktoppen nästa. Svensktoppens programledare Carolina Norén delade ut priset och om några veckor testas låten En väg tillbaka som utmanare på Svensktoppen.

- Vilken obeskrivlig känsla, helt fantastiskt. Jag har känt ett otroligt stöd men att det skulle räcka hela vägen det hade jag nog aldrig trott, säger en lycklig Martin Häggström från Söråker utanför Sundsvall.

- Tack alla som har röstat på mig. Jag har känt en så bra kontakt med låten hela tiden. Och känner att jag står för den 100 procent. Nu hoppas jag att det håller hela vägen till Svensktoppen.

Festligt och fullsatt var det för alla de besökare som kom till Liseberg och den direktsända finalen. Programledare var Annika Jankell och Henrik Olsson. Gästartister på scen var Sanna Nielsen och Amy Diamond. Alla tio finalister framförde sina bidrag och den första röstningen ledde fram till två final artister: State of Drama - SR Göteborgs bidrag och Martin Häggström - SR Västernorrlands bidrag som framförde sina låtar en gång till. Martin Häggström vann den sista omröstningen.

Svensktoppen nästa är Sveriges Radio P4:s talangtävling med deltävlingar på de 25 lokala kanalerna. I år har över 1100 bidrag kommit in. Under våren och sommaren har de lokala P4 kanaler via sin publik och jury röstat fram en artist till semifinalen. I semifinalen som sändes i P4 Premiär den 9 augusti röstades de tio finalister fram.

Mer information om tävlingen på sverigesradio.se/p4 .

Vinnaren i dagens final får en utmanarplats på Svensktoppen om några veckor.

Svensktoppen nästa återkommer nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".