1 av 4
2 av 4
3 av 4
Foto: Pelles Photo, Kisa
4 av 4
Horn

17-åring anhållen för mordbrand

Uppdaterad kl 14:13
En 17-åring pojke har anhållits misstänkt för att ha anlagt den brand som totalförstörde ungdomshemmet Flarka i Horn i natt. Branden föregicks av bråk och när polisen kom till platsen fick de avlossa ett varningskott.

Det första larmet om bråket på ungdomshemmet Flarka kom vid 23-tiden i går kväll. Snart ringde man dock igen och meddelade att det lugnat ner sig.

Ytterligare en stund senare kom nästa larm, då hade bråket övergått i skadegörelse och en polispatrull åkte till platsen. Samtidigt kom beskedet om att det brann i den gamla kyrka som fungerar som ungdomshem.

– Den första patrullen på platsen möttes av en hotfull situation vilket fick till följd att polismännen tvingades avlossa ett varningsskott och det fick effekten att situationen lugnade ner sig, säger Lars-Göran Samuelsson, chef för ordningsenheten hos polisen i Linköping.

Tre personer greps på platsen, varav två nu har släppts. Den tredje, en 17-årig pojke, är anhållen misstänkt för mordbrand.

Folke och Berit Rosander bor granne med Flarka. De var oroliga över att branden skulle sprida sig till deras hus.

– Det brann högt och stort, säger Berit Rosander.

Paret Rosander är inte förvånade över att det brann.

– Jag tänkte att det skulle sluta på det här sättet för att det har varit mycket bråk där på senaste tiden med mycket skrik och skrän, säger Folke Rosander

– Vi vill inte ha nåt mer sånt här, äger Berit Rosander.

En av ungdomarna fick skärskador som togs om hand på Universitetssjukhuset i Linköping, i övrigt kom ingen till skada i branden. Fastigheten blev totalförstörd.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se
Viktor Levander
viktor.levander@sr.se
 Lotta Karlsson
lotta.e.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".