1 av 2
Marie Hägglund har JO-anmält Linköpings kommun.
2 av 2
Linköping

Dålig skoltaxi JO-anmäls

Uppdaterad version 16:00
Skoltaxi som inte kommer och hämtar barnen, eller som kör barnen åt fel håll. Nu har föräldern Marie Hägglund, bosatt i närheten av Ulrika, tröttnat och anmäler Linköpings kommun till Justitieombudsmannen, JO. Orsaken är att hon tycker att skoltaxin fungerat dåligt sedan skolstarten i augusti och att kommunen inte gjort tillräckligt för att få den att fungera.

– En stackars sexåring blir lämnad ensam på skolgården. Det fanns ingen personal där. Han lämnades kvart över sju på morgonen och personal skulle komma halv åtta. Så får det inte vara, säger Marie Hägglund.

– Min son kom inte hem från skolan i går. I och för sig är han tio år och klarar sig ganska bra själv men man ska veta att man kommer hem. Man ska inte behöva bli hämtad i taxin strax efter sju om skolan börjar tio över åtta, det är alldeles för länge.

Har du klagat hos kommunen tidigare?
– Ja, det gjorde vi redan första veckan när det var rejält kaos. Då sa man att beställningscentralen Samres hade en vecka på sig att ordna det.

Hur har det fungerat de senaste dagarna?
– Min son blev inte hämtad i går. Samma sak hände med en flicka i förrgår. Dessutom var det ett par barn som blev körda åt fel håll för att taxichauffören inte visste vart man skulle åka. Man tröttnar till slut. Det har gått två och en halv vecka nu och det får inte gå längre tid innan det funkar.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.seRelaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".