Norrköping

Vargarna har fått vittring

I kväll så är det dags för returmöte i speedwayens kvartsfinaler. Vargarna från Norrköping möter Västervik på bortaplan. Norrköpingslaget vann hemma på Kråkvilan med 57-39 det betyder att Vargarna har 18 poäng till godo inför kvällens retur.

– Innan säsongen sa alla till mig att ”det är ju skönt att inget lag åker ur”, då sa jag att det är heller ingenting jag funderar på. Vi ska se framåt och göra det bästa av varje match. När man tävlar så vill man ju vinna. Vi ska göra allt vi kan för att vinna där nere, säger Jansson.

Det är smålänningarna som har pressen på sig inför kvällens match. De måste köra in 18 poäng på Vargarna, ett Varglag som inför säsongen var rejält nederlagstippat, och som enligt Peter Jansson överraskade Västervik hemma i Norrköping i förra veckan.

– De verkar vara tagna av stundens allvar. De låser in sig och gör en privatträning och kör ut våra förare från sin anläggning nu på dagen, så de är nog väldigt stressade tror jag.

Peter Jansson pratar ofta om lagkänslan i Vargarna, åtta bra förare som funkar väldigt bra tillsammans. Något som även föraren Adam Skornicki håller med om. Han är inte överraskad över att det har gått så bra för Vargarna i år.

– Vi är bara glada, vi trivs med att tävla tillsammans. Vi vet att ingen såg oss som ett topplag inför säsongen. Men vi har kul tillsammans och på banan, säger Skornicki.

Adam Skornicki ser framemot semifinalerna. Och lagledaren Peter Jansson tror att man tar sig dit efter en seger i kväll.

– Jag tror att vi vinner med 2-4 poäng.

Det räcker bra så?

– Absolut!

Anton Frank
anton.frank@sr.se