Norrköping

Misstänkta telefonskojare åtalas

I dag väcktes åtal mot de fyra män som är inblandade i en bedrägerihärva, där ett stort antal företag lurats på miljonbelopp genom försäljning av falska spärrtjänster.

Blufföretaget, som ska ha drivits av de åtalade männen, erbjöd en spärrtjänst mot telefonförsäljning, tjänster som sedan aldrig levererades till företagen.

Enligt åklagaren har männen tjänat minst 1,6 miljoner kronor på verksamheten. Verksamheten ska ha drivits både från Norrköping, Skövde och Thailand.

Bedrägerihärvan nystades upp i somras och i augusti greps en av de inblandade, en 24-årig Norrköpingsbo, i Thailand. Mannen dömdes till ett år och fyra månaders fängelse samt näringsförbud för bland annat grovt bedrägeri.

Nu åtalas resten av de som misstänks inblandade i verksamheten. De fyra åtalas för bland annat flera fall av grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".