1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

ÅFF MOT ALLSVENSKAN

ÅFF MOT ALLSVENSKAN

Två matcher är kvar av superettan 2009 och Åtvidabergs FF har ödet helt i egna händer. Seger mot Vasalund borta söndagen 18 oktober och laget tar klivet upp i fotbollens finrum. Här hittar du allt om ÅFF den gångna säsongen och många godbitar du inte hört i radion.

Exklusivt inifrån laget

ÅFF:s försvarare Daniel Hallingström bloggar hos SR Östergötland, följ säsongen och det eventuella allsvenska firandet inifrån laget.


Slutspurten i superettan

Vi har samlat säsongens rapportering om ÅFF på en sida:

Förberedelser inför allsvenskan
"Bruket" lever upp med fotbollen

När ÅFF blomstrade på 1970-talet var det mycket tack vare Facit som blomstrade på orten. Nu hoppas många att fotbollen ska dra med sig resten av kommunen i en ny blomstringsperiod på 2010-talet.Nostalgi: SM-guld 1972

Silver 1970 och silver 1971. Men i ÅFF:s sjätte allsvenska säsong 1972 kom klubbens första SM-guld. Det följdes av ytterligare ett året därpå. 1972 säkrades titeln i den näst sista omgången. Sportspegeln var på plats och intervjuade bland andra lagkaptenen Kent Carlsson och 1972 års stjärnskott Conny Torstensson. Dessutom hörs ett gäng åtvidabergare från tiden då det begav sig.


Och i ÅFF:s klubbhus på Kopparvallen tar den tidigare spelaren Janne Olsson med oss på en vandring bland bilder och pokaler.
Från Brasiliens träningsläger 1966, till SM-gulden, Europacupmatcherna och den snöpliga sortin ur allsvenskan 1982.
Förväntningarna i våras

Daniel Hallingström och Kristian Bergström chattade med er lyssnare inför säsongen. Läs vad de tänkte och tyckte om säsongen då.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".