Fotboll

90 minuter från allsvenskan

Åtvidaberg står nu i fokus i sportens värld. ÅFF som en gång i tiden var landets bästa är efter många år bland de lägre divisionerna återigen på väg upp i allsvenskan.

- Vi vann guld 1972 och 1973 och det man ser är glädjen när Kent Karlsson håller upp bucklan, det är oförglömliga minnen, säger Janne Olsson, stjärnspelare på 70-talet i ÅFF.

Janne Olsson är en av de runt 60 ideellt arbetande personer som ger allt för Åtvidaberg FF. Och just att det är så många frivilliga som ställer upp är en av anledningarna till att klubben har kunnat sanera sin ekonomi o börjat klättra uppåt i tabellen.

- Dels är det många som arbetar ideellt och framför allt har vi hållt ner kostnaderna så pass mycket som det går att göra för att bedriva elitfotboll. Det är nog det som skiljer oss mot de flesta andra lag i superettan att vi har en låg budget, säger ÅFF:s ordförande Jan Svensson.

På söndag avgörs det, ÅFF spelar borta mot Stockholmslaget Vasalund och bruksorten Åtvidaberg kan vara klart för allsvenskan. Men hur det än går så kommer fotbollen fortsätta vara livet för många i den lilla orten.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".