Det var fullt på Gamla torget i Åtvidaberg när ÅFF-spelarna kom hem efter matchen mot Vasalund.
åtvidaberg

Tusentals hyllade ÅFF

Uppdaterad 23:38
Ett par tusen ÅFF-supportrar samlades på Gamla torget i Åtvidaberg under söndagskvällen för att hylla spelare och ledare.
– Rösten är ganska sliten nu, efter det utbrott jag fick när målet slogs in, sade Joakim Moberg, en av många fans som ville hylla matchhjälten Haris Radetinac.

– Kommunens säkra varumärke har slagit till igen, säger Lennart Haraldsson, kommunalråd i Åtvidaberg i en kommentar. Det är jättekul för hela Åtvidaberg.

Kommunen hade i all hemlighet bestämt att ÅFF-spelarna och ledarna skulle hyllas på Gamla torget under söndagskvällen. Minst ett par tusen personer samlades för att hylla spelarna, rapporterar Sveriges Radio Östergötlands Petter Ahnoff.

Han mötte bara glada supportrar under kvällen:
– Rösten är ganska sliten nu, efter det utbrott jag fick när målet slogs in, sade Joakim Moberg innan han sjöng med i supporter-ramsorna.

Strax före klockan 17 blev det klart att ÅFF är klara för allsvenskan nästa säsong. Den store hjälten blev Haris Radetinac, som i den 90:e matchminuten slog in segermålet bakom Vasalunds målvakt. Fyra timmar senare anlände ÅFF-spelarna till Åtvidaberg under stort jubel och fyrverkeri.

– Det är även roligt och betydelsefullt för vårt fotbollsgymnasium där flera av spelarna i truppen både är lärare och elever till vardags, sade kommunalrådet Lennart Haraldsson.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se
Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".