Åtvidaberg

Gratulationer i massor dagen efter

Det är dagen efter i Åtvidaberg idag. Efter avancemanget till fotbollsallsvenskan gick telefonen varm på fotbollsföreningens kansli.

"Kopparvallen, Yvonne...", svarar Yvonne Kjellberg gång på gång när telefonen ringer på kansliet. Gratulationer i mängder men också supportrar som vill försäkra sig om en biljett till lördagens match då Åtvidaberg möter Mjällby på Kopparvallen.

– Det är jätteskoj att många vill komma och se matchen trots att det redan är klart. I dag har många kommit hit för att gratulera. Men många är hesa efter att ha varit i Stockholm och hejat, säger hon.

Några hundra meter från kansliet firade elever och lärare på fotbollsgymnasiet avancemanget med tårta idag. Just gymnasiet har lyfts fram som en av anledningarna till ÅFF:s framgångar under de senaste åren.

– Jag tror att det är unikt att det är en skola och en fotbollsförening, vi jobbar väldigt sammansvetsat. Vi har en helhet som är unik, säger Mikael Nord på skolan.

På torget i centrala Åtvidaberg pratade många i dag om fotbollsklubbens framgångar.
– Det är mycket snack och det ska det vara. Det här ska uppmärksammas, säger Åke Gustafsson, inbiten supporter.

– Jag är fantastiskt glad med mitt ÅFF-hjärta, jag var ju själv med under många år och tyckte att vi var duktiga, men det här var en jätteprestation, säger Lars-Göran "Knalin" Andersson, tidigare spelare i ÅFF.

Bosse Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".