Norrköping

Gängmedlemmar begärs häktade

Två medlemmar i ett kriminellt nätverk i Norrköping begärs nu häktade. De två männen, 20 och 30 år gamla, är misstänkta för bland annat utpressning och anstiftan till rån.

De två männen greps tillsammans med två 19-åringar i söndags. I går anhölls ytterligare två personer misstänkta för inblandning i brotten. Därmed finns det sammanlagt sex misstänkta.

De två männen som nu begärs häktade är misstänkta för utpressning och anstiftan till rån den 14 oktober i år. 20-åringen misstänks även för grov misshandel och försök till utpressning den 7 oktober.

Gärningarna ska riktats mot två Norrköpingsbor, en far och en son. Enligt polisen har samtliga misstänkta kopplingar till ett kriminellt nätverk i Norrköping. Vilket gäng det rör sig om vill inte polisen avslöja.

Häktningsförhandlingar kommer att hållas i eftermiddag i Norrköping. Polisen har samtidigt släppt de två 19-åringar som greps vid tillslaget i söndags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".