Guldgata i Himmelstalund

Uppdaterad 11.13
Paralympicsmästaren Jonas Jacobsson ska få en egen gata. Det sa iallafall Norrköpings kommun för ett år sen. Kanske blir den verklighet om ytterligare ett år.

Initiativet för en ny gata kommer från SR Östergötland och efter en omröstning på webben vann namnförslaget Guldskyttegatan. Eva Andersson, kommunalråd och ordförande i namnberedningen, var då positiv till förslaget.

Under det senaste året verkar dock inget ha hänt. Men gatan är inte bortglömd - den måste bara vänta på en lämplig plats.

– Under det här året har vi namnsatt en hel del rondeller och gator i industriområden, och vi har inte tyckt att det är passande, säger Eva Andersson.

Nu diskuterar namnberedningen de nya områden som ska byggas, och en möjlighet är att Guldskyttegatan får ligga i Himmelstalund.

– Det är ett idrottsområde där det även ska finnas bostäder – skulle det vara möjligt att döpa en gata där? säger Eva Andersson

När några konkreta förslag har tagits fram ska namnberedningen kontakta Jonas Jacobsson så att han får vara med och bestämma var gatan ska ligga. Planeringen för Himmelstalund är i full gång och under nästa år kan det bli klart om en av gatorna blir Guldskyttegatan.

Lars Anrell
lars.anrell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".