Linköping

Ludvigsson lämnar riksdagen

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Anne Ludvigsson från Linköping väljer att inte ta strid för sin riksdagsplats inför valet 2010, och meddelar därför idag att hon inte tänker kandidera nästa år.

Bakgrunden är att Anne Ludvigsson efter tre mandatperioder i riksdagen helt petats från riksdagslistan när Linköpings arbetarekommun presenterade sina nomineringar tidigare i höstas.

– Linköpings arbetarekommun valde att inte ha med mitt namn på riksdagslistan men eftersom mitt namn finns med bland de nomineringar som ändå inkommit till partidistriktets valberedningen, har jag meddelat valberedningen och de som nominerat mig, b.la S-kvinnor i Linköping, Kinda arbetarekommun och till dem inom och utom partiet som stöttat mig, inte minst S-kvinnor i Östergötland, att jag inte kandiderar till uppdraget som riksdagsledamot, säger Anne Ludvigsson i en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".