Cloetta center
ishockey

Champions league återuppstår

Champions hockey league återkommer nästa säsong. Internationella ishockeyförbundet har skrivit avtal med Hockey Europe, där bland annat elitserien ingår, om att återuppta ligan. Linköpings HC välkomnar beslutet.

Den ekonomiska krisen gjorde att turneringen ställdes in i år. Det satte den globala finanskrisen stopp för. Investerarna, ryska Gazprom, Lundin Oil och finansmannen Hugo Stenbeck, drog sig ur efter bara ett år trots att det fanns ett treårsavtal.

Linköpings HC som skulle varit med kommer därför att kompenseras, enligt avtalet.

Förra säsongens SM-guldlag Färjestad är garanterad en plats och Linköping, som också var kvalificerat i år, får oavsett placering den här säsongen chansen att kvala in. Det lag som vinner SM-guld går också in i turneringen.

-Nästa säsong blir lite speciell med tanke på att man ska ta hänsyn till två säsonger. Blir Färjestad till exempel svenska mästare så tar Linköping automatiskt den andra platsen, säger Peter Gudmundson, hockeyligans vd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".