Linköping

Elever flyttas efter skolvåldtäkt

De tre minderåriga pojkar som misstänks ha våldtagit en tioårig flicka på en skola i Linköping har nu fått byta skola. Det har Linköpings kommun beslutat.

Det var i början av oktober i år som anställda på en låg- och melanstadieskola i Linköping reagerade på att något inte stod rätt till med en tioårig flicka på skolan. För personalen berättade flickan att hon blivit utsatt för sexuella övergrepp av sina skolkamrater, tre pojkar 12 och 13 år gamla.

Polisen rubricerade ärendet som våldtäkt. Nu har kommunen beslutat att flytta de tre misstänkta eleverna till andra skolor.

- Två utav de här tre eleverna mottas av två andra skolenheter i kommunen. Den tredje eleven har sektionschefen för special verksamheter fattat beslut om att den eleven mottas vid en korttidsskola under ett antal veckor för en fördjupad utredning, säger Lars Rejdnell, barn och ungdomschef vid Linköpings kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".