Norrköping

Begärs häktad för vapenbrott

Uppdaterad: 15:59
De två gängmedlemmar, 20 och 30 år gamla, som häktades i går misstänkta för utpressning och anstiftan till rån i Norrköping har nu släppts ur häktet. Samtidigt som två släppts, begärs nu en 23-årig Norrköpingsbo häktad i samma ärende.

23-åringen greps i tisdags misstänkt för narkotikabrott samt grovt vapenbrott mellan december förra året och oktober i år. Häktningsförhandling kommer att hållas i morgon.

Det var i går eftermiddag som tingsrätten häktade både 20-åringen och 30-åringen misstänkta för utpressning och anstiftan till rån. Men i dag vid halvtretiden släpptes båda två ur häktet.

Åklagare Magnus Lindqvist hävde häktningen då den fortsatta utredningen visat att de misstänkta brotten som männen häktats för inte längre kan styrkas.

De två männen greps i söndags efter ett tillslag mot MC Swedens lokaler i Norrköping. Ytterligare fyra personer har pekats ut som misstänkta för bland annat utpressning mot två Norrköpingsbor i oktober.

Enligt polisen har samtliga misstänkta kopplingar till de kriminella nätverken MC Sweden och Hells Angels supportergrupp, Red and White Crew.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".