Torvald Karlsson
Valdemarsvik

Karlsson efterträds av Carlsson

Uppdaterad: 16:30
Centerpartisten Torvald Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Valdemarsvik, avgår vid årsskiftet. Ny ordförande och nytt kommunalråd blir Anders Carlsson (C).

– Jag har ibland varit lite kritisk till de här gubbarna som hängt sig kvar både i 65- och 70-årsåldern. Så jag försöker leva som jag lär, säger Torvald Karlsson.

Torvald Karlsson, som är 65 år, är det kommunalråd i Östergötland som suttit längst, med närmare 20 år på posten.

– Jag kommer vara kvar i ett år till i kommunstyrelsen, sedan får vi väl se vad det blir. Jag kommer att kandidera till kommunfullmäktige, säger Karlsson. Jag har ibland varit lite kritisk till de här gubbarna som hängt sig kvar både i 65- och 70-årsåldern. Så jag försöker leva som jag lär.

65-årige Torvald Karlsson är det kommunalråd i Östergötland som suttit längst, med närmare 20 år på posten.

– Jag kommer vara kvar i ett år till i kommunstyrelsen, sedan får vi väl se vad det blir. Jag kommer kandidera till kommunfullmäktige, säger Karlsson.

Torvald Karlsson efterträds vid årsskiftet av Anders Carlsson. Han är i dag IT-konsult och kommer att jobba halvtid med politiken. Vad den stora utmaningen blir vet han redan nu.

– Att få stopp på utflyttningen, det är den största utmaningen för alla småkommuner. Att få till en kommun där i alla fall inte förlorar invånare varje år.

Hur ska det gå till?

– Vi måste fortsätta på den väg vi slagit in, att skapa attraktiva boendelägen samt att ha fungerande infrastruktur i hela kommunen, inte bara i centralorten.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Sofia Strindvall
sofia.strindvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".