Linköping

Blodig passagerare söks av polis

Tre nya tips kring dubbelmordet 2004 sysselsätter utredarna vid Linköpingspolisen just nu. Bland annat vill polisen ha hjälp med att identifiera en blodig man som klev på en buss i närheten av mordplatsen.

Det var under onsdagskvällen som polisen valde att presentera tre nya tips i dubbelmordsutredningen i tv-programmet Efterlyst.

  • En blodig man iakttogs på en buss

– En busschaufför har tagit upp en 20-årig man med blodiga händer, säger Jan Staaf, utredningsledare vid Linköpingspolisen till TV3.

  • En yngling sågs leka med en butterflykniv

– En kvinna som inte bor så långt ifrån mordplatsen hade i sitt hus en yngling som hade en butterflykniv som han lekte med, säger Staaf. Tipset ska ha kommit i ett brev till polisen, uppgiften kollas just nu av polisen.

  • En fest pågick i närheten av mordplatsen

– En person uppges ha blivit utslängd från festen tidigt på morgonen. Han kan ha varit påverkad av rohypnol, enligt Jan Staaf.

Sedan tidigare finns uppgifter om en ung man som satt på en parkbänk i Trädgårdsföreningen. Tipset är fortfarande intressant för utredarna.

– Det ska ha varit en kille i 20-årsåldern, han utstrålade depression. Han satt i en tunn tröja denna kalla höstmorgon. Den personen är intressant för oss i utredningen, säger Jan Staaf till tv-programmet.

Det har gått fem år sedan dubbelmordet inträffade på Åsgatan i Linköping, en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna mördades på öppen gata.

Gärningsmannen är, trots ett omfattande utredningsarbete som bland annat består av hundratals DNA-prover, på fri fot.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Fakta: Dubbelmordet i Linköping

En åttaårig pojke var på morgonen den 19 oktober 2004 på väg till Tunvallaskolan när han i hörnet av Karl Dahlgrensgatan och Åsögatan i centrala Linköping blev överfallen och knivdödad av en okänd man. Strax innan hade mannen knivskurit en 56-årig kvinna svårt omkring 15 meter längre bort.

Kvinnan avled senare samma dag på Universitetssjukhuset i Linköping. Efter dåden sågs gärningsmannen lugnt lämna området. Morden väckte stor förstämning, inte minst i Linköping och polisen har lagt ned mycket arbete på att gripa mördaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista