Östergötland

Östgötar vittnen till dödsolycka

Minst två personer dog när sand och stenblock rasade ned på en strand på Kanarieöarna i går. Motalabon Mats Weinesson och hans familj blev ögonvittnen till olyckan på Teneriffas sydvästkust.

– Folk sprang dit i panik och slet i stenarna. Vi såg en kille som var förtvivlad, då förstod vi att i alla fall någon låg under, säger Weinesson till P4 Extra.

Omkring 150 räddningsarbetare letade efter fler personer som befarades ha hamnat under rasmassorna, som ställvis var uppemot fem meter höga. Räddningsarbetet fortsatte under söndagskvällen, med sökarhund.

De omkomna är två kvinnor, 34 respektive 55 år gamla. Den yngre kvinnan, en spanjorska, kunde identifieras på stranden av sin pojkvän som var med henne på en dykutflykt. Den äldre kom från Storbritannien.

– Det som var otäckt var att det kunde fortsätta rasa, säger Mats Weinesson, som befann sig 20 meter ifrån ras-platsen.

Hur känns det nu i efterhand?
– Först blir man förbannad att hjälpen inte kommer tillräckligt snabbt, men när vi skulle sova så tänker man igenom vad som kunde ha hänt. Hade stenblocket rullat över kanten ut i vattnet, där badade mina två barn. Då vet man inte vad som kunde ha hänt, säger han.

Lotta Bromé, P4 Extra
nyheter.ostg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista