Norrköping

Misstänkt för 37 bedrägerier

En 38-årig man i Norrköping står åtalad för 37 fall av bedrägerier. Mannen misstänks ha lurat vänner, företag och flickvänner på nästan en och en halv miljon kronor.

Den som blivit av med mest pengar var hans sambo under två år. Runt 500 000 kronor fick han tag i genom att förfalska kvinnans namn för att ta ut pengar från hennes konto, köpa bil och sälja en lägenhet till henne.

Även en vän till kvinnan ska ha blivit lurad, enligt åklagaren. 38-åringen ska ha påstått att han drev ett framgångsrikt företag och nu höll på att starta upp ett nytt. Vännen skulle få vara med i projektet med chans att tjäna flera hundratusen kronor om han lånade mannen pengar. Tack vare att 38-åringen ofta bjöd på krogen och gick runt i dyra kläder trodde vännen på hans ord.

När han började förstå att han inte skulle få tillbaka sina pengar kände han att han hamnat i en ond cirkel berättar han i polisförhör. Han hade redan lånat ut hundratusentals kronor och fortsatte att låna ut pengar till 38-åringen med förhoppningen att återfå sina pengar.

Den 38-årige mannen, som är hemmahörande i Stockholmsområdet, står också åtalad för misshandel och flera fall av olaga hot.

Sofia Strindvall
sofia.strindvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista