Linköping

Vattenpolon lämnar Lass

Vattenpolon och tävlingssimningen inom Linköpingsklubben Lass går skilda vägar. Vid årsskiftet kommer poloverksamheten drivas vidare i en nybildad förening.

Lass kommer att stödja den nya poloföreningen både ekonomiskt och administrativt för att den ska få en så bra start som möjligt.

Simföreningen har det senaste året drabbats av konflikter rörande just vattenpolon, men Eva-Marie Törnström,  talesperson för Lass, avfärdar det som orsak till delningen.

– Vi är ju en stor förening och det vore konstigt om vi inte har olika uppfattningar. Men vi blir väldigt ledsna när det kallas för en intern konflikt, det är det inte alls, förklarar Eva-Marie Törnström.

Hon att delningen till två föreningar det bästa för båda parter.
– Att ha både en lagidrott och en individuell idrott i samma förening innebär automatiskt någon får det lite sämre. Bägge verksamheter tjänar på det här, säger Eva-Marie Törnström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".