LINKÖPING

Inbrottsvåg i länet

En omfattande våg av villainbrott har drabbat länet den senaste tiden. Både trakterna kring Linköpng och Norrköping har drabbats.
– Det är ett kränkade brott för de som bor i fastigheterna, säger Joakim Jäderstig kriminalinspektör.

I förra veckan var det trakterna kring Linköping och Mantorp som drabbades, och nu senast i slog tjuvarna till i Norrköping och Valdemarsvik. Även Jönköping har drabbats hårt. Tillvägagångssättet har varit liknande i samtliga fall, berättar Joakim Jäderstig på polisen i Linköping.

Tjuvarna har tagit sig in i fastigheterna genom att bryta upp ett fönster eller en altandörr. Det får polisen att misstänka att det kan finnas samband mellan inbrotten. Däremot är det, enligt Jäderstig svårt att säga vilka som kan ligga bakom brotten.

– Flera av våra sen tidigare kända bostadstjuvar sitter bakom lås och bom idag. Det är inte omöjligt att det är kringresande människor från andra länder, som gör tillfälliga tillslag mot bostadsområden där man ger sig på flera villor och sen åker vidare.

Stefan Lindeberg
stefan.lindeberg@sr.se

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".