Löfstrand och Malmström i topp på S-lista

På lördagen spikade Socialdemokraterna i Östergötland sin lista till riksdagsvalet. Listan toppas av Johan Löfstrand, Linköping, på plats två finns Louise Malmström, Norrköping.

– Listan blev enligt valberednings förslag med Johan Löfstrand, Linköping på plats nummer ett och Louise Malmström, Norrköping, på plats nummer två, säger Lena Micko, valberedningens ordförande. 

På plats nummer tre hamnade Billy Gustafsson, Norrköping följt av Anna-Lena Sörenson Linköping.

På plats fem blev det strid på kniven mellan Johan Andersson och Aleksander Gabelic.

Segrande ur striden gick Andersson med 153 röster mot Gabelic 130 röster. I och med att partiet anammar varannan damernas så kommer Gabelic stå på plats nummer sju. Sjätteplatsen går till Cecilia Vilhelmsson, Mjölby.

Blev det några förändringar från valberednings förslag?

– Nej det blev inte det men det var en väldigt lång debatt och det var många inlägg. Det var en bra diskussion för det är svårt när vi har så många goda kandidater som står mot varandra. Visst var det osäkert in i det sista på plats nummer fem men nu är det en lista som jag tycker speglar större delar av länet, säger Lena Micko.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".