Foto: Hasse Holmberg/SCANPIX
östergötland

Villapriserna fortsätter uppåt

Villapriserna har stigit ytterligare något i Östergötland. Under perioden augusti till oktober steg medelpriset för ett småhus med en procent jämfört med tremånadersperioden närmast innan.

I jämförelse med augusti till oktober förra året är prisökningen fem procent, det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

Medelpriset på en villa i länet ligger nu på 1.680.000 kronor. Även i landet som helhet var det en snittökning av småhuspriserna på en procent de senaste tre månaderna i jämförelse med de tre månaderna innan.

Genomsnittspriset för en småhusfastighet i landet låg på knappt 1,9 miljoner kronor under perioden augusti-oktober. Enligt SCB är prisuppgångarna störst i Södermanlands län, med ett lyft på sju procent, medan Gotlands och Örebro län ligger på sex respektive fem procent i prisökning.

I Storstockholm är prislyftet i augusti-oktober jämfört med maj-juli två procent, vilket är samma ökningstakt som rapporteras från Göteborgsregionen. I Malmöregionen blev det 1 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".